Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Övriga presentationer Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Den 27 januari 2023 har Karnells dotterbolag Timeka Finland Oy (“Timeka”) signerat ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Suomen Tekniikkapalvelu Oy (www.suomentekniikkapalvelu.fi). Förvärvet beräknas slutföras den 31 januari 2023. Tack vare förvärvet av Suomen Tekniikkapalvelu får Timeka en till fabrik, i Multia nära Jyväskylä, samt möjlighet att fördjupa befintliga och etablera nya kundrelationer.

Suomen Tekniikkapalvelu och Timeka har liknande affärsmodeller, båda bolagen är “one-stop-shop” nischtillverkare och specialiserade på små serier. Suomen Tekniikkapalvelus nyckelkunder är globala industribolag som arbetar med hög grad av kundanpassning, vilket leder till hög mix och låga volymer för tillverkningspartners som Suomen Tekniikkapalvelu. Bolaget har en leveranssäkerhet nära 100%, få reklamationer och hög servicegrad. Suomen Teknikkapalvelu omsatte EUR 4.1m 2022 med god lönsamhet. Bolaget har ca 20 anställda i Multia, 60km nordväst om Jyväskylä.

“Timeka har aktivt sökt efter tilläggsförvärv de senaste åren. Möjligheten att förvärva Suomen Tekniikkapalvelu dök upp för fyra månader sedan, strax efter att Karnell förvärvade Timeka. Tillsammans med Karnell insåg vi snabbt att Suomen Tekniikkapalvelu är en utmärkt möjlighet för Timeka då vi har likartade affärsmodeller, men är inte direkta konkurrenter. Vår plan är att driva Mynämäki och Multia som självständiga enheter, med få operationella synergier. Undantag skulle vara om någon enhet får kortfristiga kapacitetsproblem, i så fall skulle vi kunna använda den andra enheten för att balansera kapaciteten. Genom förvärvet får de två bolagen en mer balanserad kundmix och vi flyttar oss till en ny nivå inom nischtillverkning. Den nya koncernen kommer ha ca 80 anställda och en omsättning på EUR 15m 2023.”, säger Marko Setälä VD på Timeka.

“Jag är nöjd med processen där Timeka förvärvar Suomen Tekniikkapalvelu. Tillsammans med mitt team har jag utvecklat Suomen Tekniikkapalvelu i nästan 30 år och nu är tiden inne att lämna över till en ny långsiktig ägare. Jag kommer fortsätta arbeta som platschef i Multia och jag ser framemot att arbeta tillsammans med Marko Setälä och Timekas team”, säger Veli Tienaho VD på Suomen Tekniikkapalvelu.

För ytterligare information kontakta:
Petter Moldenius, VD på Karnell Group AB (publ), +46 8 545 891 00

Eller besök vår hemsida: www.karnell.se

Karnell Group AB (publ) är en långsiktig och aktiv ägare av mindre och medelstora industriteknikbolag i Norden. Vi supporterar ledningen i våra bolag i dess fortsatta tillväxt och utveckling av verksamheterna som vi investerar i. Vi har en evig ägarhorisont och ger därmed entreprenörer och familjeägda bolag en ansvarsfull och långsiktig partner som fortsätter att utveckla deras verksamheter. Karnell är idag majoritetsägare i nio bolag i Sverige och Finland och har för avsikt att börsnotera gruppen.