Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Övriga presentationer Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Karnells dotterbolag Rotomon Oy har den 29 december 2022 genomfört ett inkråmsförvärv av RoadPipe Suomi Oys verksamhet (www.roadpipe.fi). RoadPipes kompetens inom design och tillverkning av brunnar, pumpstationer och separatorer är viktiga strategiska komplement till Rotomons nuvarande verksamhet.

Den förvärvade verksamheten består av design och produktion av kundanpassade brunnar, pumpstationer och separatorer. RoadPipes typiska kunder är entreprenadbolag inom bygg- och anläggning som har höga krav på produktkvalitet och leveranssäkerhet. RoadPipes produkter levereras oftast direkt till byggen och med bolagets produktionsanläggning strax utanför Helsingfors kombinerad med egen fordonsflotta garanterar flexibilitet och hög leveranssäkerhet. RoadPipe beräknas omsätta EUR 3,5m 2022 med en rörelsemarginal på ca 10%. Verksamheten sysselsätter 10 personer och är strategiskt belägen i Tusby, 20 km norr om Helsingfors.

”När vi nu kombinerar våra respektive produkterbjudanden stärker vi vår ställning på marknaden. Rotomon är nu fullt kapabla att leverera nyckelfärdiga lösningar till befintliga och nya kunder. Med detta förvärv får Rotomon även en produktionsanläggning i södra Finland närmare många bygg- och anläggningsprojekt. Förvärvet av RoadPipes verksamhet ökar Rotomons andel av egentillverkade produkter, särskilt inom brunnar, pumpstationer och separatorer. Tillsammans med teamet från RoadPipe kan vi leverera ett ännu starkare kunderbjudande än idag. Efter förvärvet kommer Rotomon ha 55 anställda och en omsättning på närmare EUR 17m 2022.”, säger Rotomons VD Antti Kuukkanen.

För ytterligare information kontakta:
Petter Moldenius, VD på Karnell Group AB (publ), +46 8 545 891 00

Eller besök vår hemsida: www.karnell.se

Karnell Group AB (publ) är en långsiktig och aktiv ägare av mindre och medelstora industriteknikbolag i Norden. Vi supporterar ledningen i våra bolag i dess fortsatta tillväxt och utveckling av verksamheterna som vi investerar i. Vi har en evig ägarhorisont och ger därmed entreprenörer och familjeägda bolag en ansvarsfull och långsiktig partner som fortsätter att utveckla deras verksamheter. Karnell är idag majoritetsägare i nio bolag i Sverige och Finland och har för avsikt att börsnotera gruppen.