Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Karnell Group AB (publ) (”Karnell”) har idag slutfört förvärvet av Plalite Ltd (”Plalite” eller ”Bolaget”), baserat i Sittingbourne utanför London i England. Plalite är en precisionstillverkare inom skärande bearbetning som omsatte 4,3 MGBP det senaste räkenskapsåret med god lönsamhet. Bolagets nuvarande ägare fortsätter i sina befintliga roller och avsikten är att fortsätta utveckla och växa verksamheten tillsammans med nya och befintliga kunder.

Plalite grundades 1968 och är certifierade enligt AS9100D (Aerospace Management Standard) och specialiserade på skärande bearbetning av komplexa komponenter till tillverkande kunder inom bland annat flygplansindustrin, högpresterande sportbilar samt motorsport. De har ackumulerat ett stort tekniskt kunnande och riktar sig till kunder med höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Plalite arbetar främst med detaljer i små serier med ett högt värde per detalj. Plalite har långa kundrelationer med ett antal större kunder som man bedriver nära samarbete med. Genom sitt stora tekniska kunnande och flexibla arbetssätt har Plalite varit en tillförlitlig partner till sina största kunder i många år. Större delen av Plalites försäljning sker i Storbritannien. Plalite kommer att ingå i Karnells affärsområde Nischproduktion.

”Vi är glada över att välkomna Plalite till Karnell och ser fram emot att stötta Bolaget i deras fortsatta tillväxt. Vi är imponerade över Plalites gedigna tekniska kunnande och robusta kundrelationer och är övertygade om att det finns en fortsatt stor potential att fortsätta växa med kunder inom de utvalda segmenten som värdesätter Plalites kvaliteter.”, säger Petter Moldenius, VD på Karnell.

”Vi ser fram emot att utveckla Plalite genom det nya samarbetet med Karnell. De har visat en god förståelse för vår verksamhet och ser samma potential som vi gör. Karnell har också gedigen erfarenhet på området inom gruppen som vi tror att vi kan lära oss av”, säger Darren Cordell och Tony Bess från Plalite.

Karnell förvärvar 92,5 % av aktierna med en option att förvärva resterande aktier i Bolaget efter fastställandet av årsredovisningen för 2026. Därtill utgår en tilläggsköpeskilling vars storlek kommer att fastställas baserat på det genomsnittliga rörelseresultatet för Plalite för 2024 och 2025.

Karnell tar klivet in i Storbritannien

”Utöver nuvarande fokus på de nordiska marknaderna har Karnell under en längre tid analyserat möjligheterna att växa i Storbritannien och kan konstatera att det nu har gett resultat. Vi är övertygade om att vår modell med ett långsiktigt ägarperspektiv, investeringsvilja och tillväxtambition för våra bolag har goda förutsättningar att attrahera framgångsrika företag och entreprenörer att ansluta sig till Karnell. Storbritannien är en attraktiv marknad med stor potential som öppnar en ny kanal för fortsatt långsiktig tillväxt för vår grupp”, säger Petter Moldenius, VD på Karnell.

För ytterligare information kontakta:

Petter Moldenius, VD Karnell Group AB (publ) +46 8 545 891 00

Eller besök vår webbplats: www.karnell.se

Karnell Group AB (publ) är en långsiktig och aktiv ägare av mindre och medelstora industriteknikbolag. Karnell har en evig ägarhorisont och ger därmed entreprenörer och familjeägda bolag en ansvarsfull och långsiktig partner som fortsätter att utveckla deras verksamheter i en decentraliserad ägarmodell där besluten fattas lokalt i gruppbolagen, och på så sätt närmast slutkunden. Karnell äger idag 11 bolag i Sverige, Finland och Storbritannien och har för avsikt att börsnotera gruppen.