Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Karnell har den 31 mars 2022 förvärvat majoriteten av aktierna i Drivex AB (www.drivex.se). Drivex utvecklar och tillverkar redskap primärt för hjullastare och omsatte 136 Mkr under 2021 med en EBITA på 15 Mkr. Bolagets nuvarande ägare fortsätter som delägare tillsammans med Drivex VD Lars Lindgren. Avsikten är att fortsätta utveckla verksamheten i Edsbyn, där bolaget har sitt säte, och växa företaget tillsammans med befintliga och nya kunder.

Drivex är en ledande tillverkare av redskap för snöröjning och vägunderhåll samt redskap för materialhantering och mark- och anläggningsarbete. Bolagets produkter säljs under eget varumärke och innefattar bland annat snöplogar, gaffelställ, sopmaskiner, skopor, sandspridarskopor, materialhanteringsarmar och isrivarblad. Redskapen används främst på hjullastare och traktorer med slutkunder inom entreprenad-branschen verksamma inom väghållning samt bygg- och anläggningsarbete. Drivex har även viss legotillverkning. Bolaget bedriver sin verksamhet med produktutveckling, design och tillverkning i Edsbyn i fastigheter som ägs av bolaget och ingår i förvärvet. Drivex har ett starkt varumärke i branschen kända för sina högkvalitativa produkter och har långa kundrelationer med både stora och mindre återförsäljare. Majoriteten av försäljning sker i Sverige.

”Vi är glada över att kunna välkomna teamet på Drivex till Karnell och ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta utveckla verksamheten. Det är extra glädjande att samtliga i ägarfamiljen och Stig Engström, grundare och delägare i Engcon, har valt att fortsätta som delägare i Drivex med totalt 27,5% av aktierna, medan Karnell har 72,5%. Tidigast vid utgången av 2024 har de möjlighet att sälja, och Karnell att förvärva, deras aktier i bolaget. Vi är också mycket glada att välkomna dem som aktieägare i Karnell då de valt att investera sammanlagt ca 22 Mkr av köpeskillingen i nyemitterade aktier i Karnell Group AB (publ). Vi är imponerade över Drivex starka marknadsposition och ser stor potential att fortsätta utveckla och växa bolaget tillsammans med nya och befintliga kunder både i Sverige och på andra marknader”, säger Petter Moldenius, VD på Karnell Group AB (publ).

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Karnell och ta Drivex till nästa nivå tillsammans. Vi får en stark strategisk partner som kan stötta oss i den fortsatta utvecklingen av verksamheten”, säger Lars Lindgren, VD på Drivex.

”Vi är mycket nöjda med att ingå partnerskap tillsammans med Karnell i företagets fortsatta utveckling och över att ha hittat en långsiktig och ansvarsfull huvudägare som vi kan fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med”, säger Tomas och Håkan Gunnarsson, delägare i Drivex och representanter för ägarfamiljen.

Stockholm den 31 mars 2022

För ytterligare information kontakta:
Petter Moldenius, VD Karnell Group AB (publ) +46 8 545 891 00

Eller besök vår hemsida: www.karnell.se

Karnell Group AB (publ) är en långsiktig och aktiv ägare av mindre och medelstora industriteknikbolag i Norden. Vi supporterar ledningen i våra bolag i dess fortsatta tillväxt och utveckling av verksamheterna som vi investerar i. Vi har en evig ägarhorisont och ger därmed entreprenörer och familjeägda bolag en ansvarsfull och långsiktig partner som fortsätter att utveckla deras verksamheter. Karnell är idag majoritetsägare i åtta bolag i Sverige och Finland och har för avsikt att börsnotera gruppen.