Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Övriga presentationer Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Karnell har den 22 september 2022 signerat ett avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i Konepaja Timeka Oy (www.timeka.fi). Karnell kommer enligt detta avtal att förvärva 96% av aktierna, tillträde är planerat till den 30 september 2022. Avsikten är att fortsätta att växa tillsammans med existerande och nya kunder samt utveckla verksamheten i Mynämäki, utanför Åbo.

Timeka är en “one-stop-shop” nischproducent, som är specialiserad på produktion av små serier. Till de primära tillverkningsprocesserna hör laserskärning, svetsning, bockning, maskinbearbetning, ytbehandling samt montering. Timekas kärnkunder är globala maskintillverkare som kräver flera steg i produktionsprocessen av Timeka. Delarna som Timeka levererar är i hög grad anpassningsbara enligt kundens önskemål, med mycket korta leveranstider och med höga krav på precisionen. Timeka omsatte EUR 8.3m under 2021 med en god lönsamhet samt en imponerande historik med en genomsnittlig 10% omsättningstillväxt på årlig basis, under de senaste tio åren. Bolaget har idag ca 60 anställda i Mynämäki, 30km norr om Åbo.

”Jag är glad att välkomna Timeka samt dess anställda till Karnell Group och ser fram emot att jobba tillsammans med Marko och hans team för att kunna fortsätta utvecklingen av verksamheten. Vi är imponerade över Timekas kontinuerligt lönsamma tillväxt och bolagets förmåga att utvecklas så de kan bibehålla sin viktiga roll för kunderna. Timeka har lyckats med sitt samarbete med kunderna förbättrat sin konkurrenskraft genom modern produktionsteknologi samt ”know-how” inom tillverkning. Vi ser stor potential för Timeka att fortsätta med värdeskapandet och ser fram emot att vara en del av deras resa framåt”, Petter Moldenius, VD på Karnell.

”Vi ser fram emot att få in Karnell som en ny långsiktig ägare. Vi är en viktig produktionspartner för globala industribolag inom maskintillverkning. Den höga nivån av expertis hos vår personal, vår moderna maskinpark samt vår flexibilitet gör så att vi kan möta våra kunders höga krav. Tillsammans med Karnell kan vi betjäna våra kunder bättre och växa tillsammans med dem. Karnell kan hjälpa oss på vår resa genom att skjuta till kapital, sitt nätverk inom industrin samt förbättra vår bolagsstyrning. Vi uppskattar också möjligheten att få bli delägare i ett bolag som vi arbetat för i flera år och därmed också kunna ta del av bolagets framgångar tillsammans med Karnell”, Marko Setälä, VD på Konepaja Timeka.

Timeka kommer vara en del av affärsområdet nischproduktion från och med oktober 2022.

För ytterligare information kontakta:

Petter Moldenius, VD på Karnell Group AB (publ), +46 8 545 891 00

Eller besök vår hemsida: www.karnell.se

Karnell Group AB (publ) är en långsiktig och aktiv ägare av mindre och medelstora industriteknikbolag i Norden. Vi supporterar ledningen i våra bolag i dess fortsatta tillväxt och utveckling av verksamheterna som vi investerar i. Vi har en evig ägarhorisont och ger därmed entreprenörer och familjeägda bolag en ansvarsfull och långsiktig partner som fortsätter att utveckla deras verksamheter. Karnell är idag majoritetsägare i nio bolag i Sverige och Finland och har för avsikt att börsnotera gruppen.