Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
logo
Om oss Våra bolag Produktbolag Nischproducenter Hållbarhet Investerare Rapporter och presentationer Aktien Finansiell kalender Pressmeddelanden Prenumerera Finansiella mål IR kontakt IPO Analytiker Bolagsstyrning Bolagsordning Bolagstämmor Hållbarhetsrapporter Styrelse Valberedning Koncernledning Revisorer Ersättningsriktlinjer Kontakt
Sve Suo Eng
Sve Suo Eng

Karnell förvärvar KL Mechanics i Finland

Karnell har den 13e oktober 2021 förvärvat 97,7% av aktierna i KL Mechanics Oy (www.klmechanics.fitillsammans med ledningen som gått in som delägare med 2,3% av aktierna. Avsikten är att fortsätta utveckla verksamheten i Finland genom att växa på nya och befintliga kunder samt genom förvärv.

KL Mechanics är en finsk precisionstillverkare med fokus på finmekanik, bearbetning av metalldelar, formsprutning och montering åt många högteknologiska och krävande kunder inom en rad industrier. KL Mechanics omsatte under 2020 EUR 11,7m med god lönsamhet.

”Karnell har en långsiktig ägarhorisont och investerar i nordiska marknadsledande bolag inom industriell teknik med stor tillväxtpotential. KL Mechanics är en av de största precisionstillverkarna i Finland med ett gott rykte som en kvalitetsleverantör och partner hos flertalet blue-chip kunder. Vi ser fram emot att arbeta med Mikko och övriga i bolaget för att skapa ytterligare värde i bolaget”, Petter Moldenius CEO på Karnell.

”Vi ser fram emot att arbeta med Karnell för att ta KL Mechanics till nästa nivå i sin tillväxtresa. I Karnell får vi en bra strategisk och finansiell partner för att stärka vår marknadsposition i Finland. Vidare uppskattar vi möjligheten att få bli delägare i ett bolag som vi arbetat för i många år och på så sätt ta del av bolagets framgångar tillsammans med Karnell”, Mikko Autio, VD på KL Mechanics.

För ytterligare information kontakta:

Petter Moldenius, CEO, Karnell, Telefon +46 8 545 891 00